El plenari de Sants-Montjuïc es declara a favor d’iniciar un procés constituent unilateral, arran d’una proposta de CUP-Capgirem Barcelona

És el primer Consell de Districte de la ciutat de Barcelona a fer-ho.

La declaració s’ha aprovat amb els vots de CUP-Capgirem Barcelona, Barcelona en Comú, Convergència i Unió i Esquerra Republicana.

Barcelona, 8 d’octubre.- El Consell Plenari del Districte de Sants-Montjuïc ha votat la declaració institucional presentada per CUP-Capgirem Barcelona per iniciar un procés constituent unilateral per fundar la República Catalana. És el primer consell de Barcelona en aprovar una declaració en aquest sentit, que ha estat motivada pels bons resultats electorals a favor de candidatures independentistes en les passades eleccions del 27 de setembre.

La declaració presentada per CUP-Capgirem Barcelona ha comptat amb el suport dels consellers de Barcelona en Comú, Convergència i Unió i Esquerra Republicana. En total hi ha hagut 14 vots favorables i 5 contraris, els dels grups municipals del Partit dels Socialistes de Catalunya, Ciutadans i Partit Popular.

El text íntegre de la declaració aprovada és el següent:

“Que el Consell Plenari del Districte de Sants-Montjuïc, conscient que les opcions declaradament independentistes han obtingut a les eleccions del 27 de setembre més del 50% dels vots a diversos barris del districte i un 48% al seu conjunt, manifesta que donarà suport a totes aquelles accions i iniciatives destinades a fer possible l’inici d’un procés constituent unilateral que porti a la República Catalana i signifiqui la ruptura democràtica amb el règim del 78.”